Terug naar evenementenoverzicht

22 november 2018: Masterclass ‘Arbeidsmarkt in de Sector’

Locatie: Logistics House, Kanaalstraat 12b, Oss


08:30 – 09:00 uur – Inloop, registratie en ontvangst

09:00 – 09:05 – Welkomstwoord / Wim Bens (Bens en Partners)
Dagvoorzitter Wim Bens trapt de Masterclass af met een welkomstwoord en loopt kort het programma door.

09:05 – 09:45 uur – Internationalisering van de arbeidsmarkt / Han van Horen (HOBIJ Pioneers at Work)
De arbeidsmarkt is momenteel zeer krap. Enerzijds als gevolg van de sterke conjunctuur, maar dit heeft ook meer structurele oorzaken. Zoals vergrijzing, ontgroening, stijging van het opleidingsniveau en kwalitatieve discrepantie in de techniek bijvoorbeeld. Hierdoor is een tendens gaande om resources uit te wisselen met andere EU staten, maar we zien ook al arbeidsmigratie vanuit andere continenten vooral als het gaat om kenniswerkers. Is deze internationalisering van de arbeidsmarkt structureel en wat zijn de gevolgen? Hierover gaat de presentatie van Han van Horen, CEO van HOBIJ Pioneers at Work.

09:45 – 10:25 uur – 3pl Assessment / Ruud Olijve & Paul Schiffelers (Yacht)
Yacht Insights on Professionals (YIP) is een unieke tool en geeft Yacht inzicht in de spanning op de arbeidsmarkt. Welke functies zijn schaars? Hoeveel vacatures staan er open? In welk gebied van Nederland is de kans op een baan het grootst?

Binnen Yacht is een kennisteam geformeerd gespecialiseerd in 3pl. Een team van professionals met jarenlange werkervaring binnen 3pl. Zij zijn aan de slag gegaan met de vraag: Waarmee kan Yacht van toegevoegde waarde zijn binnen de wondere wereld die 3pl heet. Met als resultaat een assessment dat inzicht geeft in de eigen bedrijfsvoering. Het assessment licht uitdagingen en verbeteringen uit en laat zien hoe u ten opzichte van de markt ‘scoort’. Kortom: nieuwe inzichten en nieuwe kansen!

10:25 – 10:50 uur – Pauze

10:50 – 11:30 uur – Sociale innovatie voor versnelling innovatievermogen – Dr. Peter Oeij (TNO)
In zijn masterclass staat Peter stil bij het NWO-Logistiek project “Sociale innovatie voor versnelling innovatievermogen logistieke sector”. Dit project heeft enkele verrassende uitkomsten opgeleverd over het betrekken van medewerkers bij implementatie van innovatie. Bovendien zijn twee praktische ‘kennisoverdracht’-instrumenten vervaardigd voor de sector Logistiek, namelijk een serious game en een MOOC, Massive open online course, waarmee hij u kennis laat maken.

11:30 – 12:10 uur – Ontwikkeling en groei van personeel / Mylène Hatzmann & Patricia Handels (TinQwise)
Iedereen heeft het in zich te groeien. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? TinQwise daagt mensen uit door altijd de grenzen van didactiek, technologie & creatie op te zoeken. Met vernieuwende leeroplossingen die het beste uit een groep halen. In de logistiek maar ook ver daarbuiten.
In deze masterclass maakt u kennis met wat wel en niet werkt en hoe je slim én op schaal mensen kunt ontwikkelen.

12:10 – 12:25 uur – Resumé en afronding / Pieter Keeris (Vijfsterren Logistiek)
Tevens mogelijkheid tot inschrijven voor een reeks van vier aansluitende innovatietafels. Hier wordt dieper ingegaan op de onderwerpen die tijdens deze Masterclass aan bod komen.

12:25 – 13:30 uur – Lunchen en netwerken
Met elkaar napraten over sessies van de ochtend en een mooie gelegenheid tot netwerken. En ondertussen geniet u van de uitgebreide lunch.

U kunt uw deelname melden via deze link.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door: