Krachtige regio

Voedingsbodem voor nieuwe kansen

Noordoost-Brabant ligt in het economisch hart van de Nederlandse agrifood-sector – een van de topsectoren wereldwijd – en heeft de ambitie in 2020 AgriFood Capital te worden. De regio kent van oudsher een grote concentratie van nationaal en internationaal toonaangevende bedrijven en van sterke foodverladers en gespecialiseerde logistieke dienstverleners. Mede daardoor, alsook door de strategische ligging en de uitstekende (multimodale) infrastructuur, heeft Noordoost-Brabant zich ontwikkeld tot logistics hotspot.

Samenwerking en kennis delen – cross-sectoraal én tussen ondernemers, overheid en onderwijs – vormen in Noordoost-Brabant een krachtige voedingsbodem voor nieuwe kansen. Kansen op groei, ontwikkeling en een versterking van de marktpositie. En vooral: kansen op new business.

Noordoost-Brabant is dé topvestigingslocatie voor bedrijven in de sectoren agrifood en logistiek en voor bedrijven waarvoor efficiënte logistiek bepalend is. Met de beste netwerken van Europa, voldoende ruimte voor vestiging en de perfecte condities voor een optimale organisatie van de supply chain in onder meer agrifood-ketens biedt Noordoost-Brabant alle ruimte voor ambitie.