Robotica in logistiek: nu, straks en later

Over Jalte Norder
Sinds 2013 werk ik bij Vanderlande als technisch product manager Robotics op de R&D afdeling. Hier ben ik sinds begin 2016 verantwoordelijk voor het opstellen van de ontwikkelagenda voor Robotica en de bijbehorende technologieën zoals grijpers, camera’s en bijvoorbeeld algoritmes. De rol wordt vervuld over de segmenten heen waarbij alle robotica-applicaties voor zowel Airports, Parcel als Warehousing in het portfolio vallen.

Robotics in logistiek: nu, straks en later
De alsmaar groter wordende middenklasse stelt steeds hogere eisen, heeft meer vrije tijd om te reizen en meer te besteden aan online aankopen dan ooit tevoren. Verwachtingen op kwaliteit en doorlooptijden worden alsmaar strikter, terwijl deze cruciaal zijn voor onze klanten. Nieuwe technologieën zoals robotica en kunstmatige intelligentie stellen ons in staat om flexibeler, 24/7 met een hoge kwaliteit en grote variëteit aan taken uit te kunnen voeren. Verder wordt ingegaan op wat er nu mogelijk is en waar de technologie naartoe gaat in de toekomst.

Over Vanderlande
Vanderlande is opgericht in 1949 en over de jaren gegroeid naar een wereldwijde speler voor het leveren van logistieke systemen voor distributiecentra (Warehousing), postsorteercentra (Parcel) en bagage afhandelingssystemen (Airports) op luchthavens. In 2018 heeft Vanderlande een omzet van 1,4 miljard euro, werken er 5500 medewerkers en worden er 3,7 miljard pakketjes per jaar gesorteerd met Vanderlande systemen. Over de jaren heen heeft Vanderlande zich gepositioneerd als een betrouwbare zakenpartner voor intralogistieke systemen.